About us

Pavlos Chatziangelidis created the 314 architecture studio on 2004. He studied civil engineer in National technical university of Athens 1996-2002 and architecture engineer in university of Thessaly 2006-2012. He has also a Master of Arts degree 2004. His work is published in architecture books TV productions and web press all over the world.

The name of the studio, 314, in inspired from the mathematic symbol π = 3,14 that is used to count the area of the circle. This reference is related to the philosophical dimension of the concept of circle. The basic characteristic of the architecture that the 314 produces beside the ecological social and programmatic dimensions of the project is the creation of a shell that urges the user to experience an abstraction.

News

social media aggregator

Contact Form

Location of Permises

Head office: Pyrgou 45-47, Golf Glyfadas, Athens, Greece, Europe, 166 75
Workshop: Mpotsari 12, Glyfada, Athens, Greece, Europe, 166 75
Mob: 6947727229
Website: 314.gr · E-mail: 314architecturestudio@gmail.com


h3_house in Athens Project Information

Located on a plot of 7000m2 the total area of the house is 1000m2.

The house was designed to give a sense of balance of the water element and the owners love for yachts, which after all was the inspiration for this project. The contact of the house and the artificial ponds that surround it, create a cooling sensation.

The water for the lakes and the pool comes from a well, while the water demand for irrigation comes from a tank in which rainwater is collected through a drainage system that distills and collects water. The bioclimatic housing design allows the sun to warm up cold places in the winter and in the summer months to cool down other places while ventilation blows the hot air out. The use of geothermal energy provides energy saving for the cooling and heating systems through the means of the coil fan. The rooms are covered with spiral that in conjunction with the solar panels on the rear side of the plot, heat the pool water. Photovoltaic panels have been fitted at the rear side of the plot for the production of electric power.

H3 was constructed with eco-friendly materials and the interior furniture within the house, has been designed according to the needs of the owner. The design objective was to create a luxurious and ergonomic environment with clean lines and minimalist aesthetic. The surroundings of the building have been decorated with wall sculptures created by the sculptor John Aspras that give the house a tint of abstract. The architecture, construction materials and technologies are all in line with the latest eco friendly products that all congruou in the construction of this highly dynamic, modern housing that is also environmentally friendly.